Persoana căreia îi este eliberată procura (procură iniţială) poate elibera o procură prin care se deleagă împuternicirile sau se substituie reprezentantul conform art.364 al Codului civil.
Procura ulterioară se autentifică notarial la prezentarea procurii inițiale în care este menționat expres dreptul de eliberare a procurii ulterioare. În cazul cesionării integrale a împuternicirilor, procura inițială se reține în original în arhiva notarului. Dacă prin procura ulterioară au fost cesionate doar o parte din împuterniciri, procura inițială se restituie cu menţiunea despre realizarea dreptului de cesiune, notarul păstrînd în arhivă o copie legalizată a acesteia.
În toate cazurile, procura ulterioară emisă de o persoană fizică trebuie autentificată notarial chiar dacă procura inițială nu este autentificată.
Reprezentantul căruia i s-a eliberat procura conform art.374 alin.(5) si anume:
Pentru primirea salariului sau a altor drepturi la locul de muncă, a pensiilor, indemnizaţiilor, burselor, a corespondenţei, cu excepţia coletelor şi mandatelor băneşti, pot fi autentificate de administraţia de la locul de muncă sau de studii al persoanei care eliberează procura sau de administraţia instituţiei medicale în care este internată persoana care eliberează procura, nu poate elibera procură ulterioară.
Persoana căreia îi este eliberată procura ulterioară poate elibera o nouă procură ulterioară numai dacă acest drept este stipulat expres în procura inițială și cea ulterioară.